Forbrukslån

De fleste lån er ganske selvforklarende. Vanligvis ligger det i navnet på lånet hva de hjelper deg med å finansiere: Boliglån er  for å låne når du kjøper et hjem, billån er for det nye gliset i oppkjørselen, og studielån går til utdanningen din. Men hva med andre typer lån som ikke er så åpenbare? Hvis du har hørt om forbrukslån, kan du kanskje lure på hvilke kjøp og utgifter man bruker dette til. Det er ikke umiddelbart klart hva slags lån dette er, og enda mindre åpenbart er hvem som kan benytte seg av disse lånene og når.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et usikret lån. Det betyr at du ikke trenger sikkerhet eller gjennomføre en forskuddsbetaling for å motta penger. Du kan søke om et personlig lån gjennom mange forskjellige finansinstitusjoner. Tradisjonelle banker og kredittforeninger tilbyr dem, og det gjør også en rekke online finansielle selskaper. Det er smart å sjekke flere tilbud om du leter etter denne typen lån siden vilkårene, rentene og andre avgifter vil variere fra selskap til selskap. Vi anbefaler låner.no.

förbrukslånForbrukslån er relativt enkle å forstå og søke om. Når du søker og mottar godkjennelse for lånet, vil du motta beløpet du har bedt om å låne i en og samme utbetaling. Du betaler tilbake pengene i avdrag. Tidsrammen for disse utbetalingene bestemmes av de spesifikke vilkårene for lånet ditt. Renten på lånet ditt bestemmes av din kreditt score. Jo bedre poengsummen din er, desto gunstigere blir renten din. En god pris vil spare deg for penger når du betaler tilbake gjelden fordi du må betale mindre på renter. Pass på å søke etter fastrentelån for å sikre at renten du mottar ikke endres etter hvert som du betaler av balansen. Disse detaljene skal inngå i vilkårene for lånet ditt. Les alle detaljene og forstå lånet før du signerer.

Noen spørsmål du bør stille om ditt forbrukslån:

  • Hva er renten?
  • Hva er etableringsgebyret?
  • Hva er lånetiden?
  • Er renten fast?
  • Er noe andre utgifter inkludert i dette lånet?
  • Hvilken dato i måneden skal man betale avdrag?

Det er viktig å samle all informasjon du trenger for å føle deg komfortabel med din beslutning, så vær ikke redd for å stille så mange spørsmål som du vil før du signerer på den stiplede linjen (gjøres dog som regel elektronisk nå).

Når bør du benytte deg av et forbrukslån?

Et forbrukslån kan gi låntakere mange fordeler. De kommer vanligvis med lavere rente enn kredittkort, noe som gjør at lånene blir rimeligere. Forbrukslån har imidlertid vanligvis høyere rente enn sikrede lån, så sørg alltid for å sjekke hvilken rente du blir tilbydt. Forbrukslån er svært fleksible ettersom långiver ikke stiller krav til hva pengene skal brukes til.

Du kan også bruke et personlig lån som et gjeldskonsolideringsverktøy. Hvis du har mange smålån som du sliter med å håndtere – eller til og med kredittkortgjeld – sjekk ut dine lånealternativer på forbrukslån. Det kan være verdt å konsolidere gjeld hvis det vil spare deg for penger ved å få en lavere rente. Når du velger å ta opp et forbrukslån, bør du bruke de lånte pengene på en forsvarlig måte. Ikke lån mer enn du har råd til, slik at du kan unngå å betale unødvendige renter. Og sett opp en tilbakebetalingsplan før du tar opp lånet, slik at du vet at du kan holde fast ved det.